Корисні поради дачникам та городникам

Вибираємо рецепт і печемо пиріг лимонник для святкового столу

Пиріг лимонник займає особливе місце серед десертів. Це страва для тих, хто бажає здивувати своїх рідних і близьких. Ласощі виходять не дуже солодкими, тому підійдуть до смаку кожному гостю. При дотриманні послідовності процесів, десерт буде ніжним і дуже ароматним. Фото простого рецепту пирога лимонника можна побачити нижче.

Класичний рецепт пирога лимонника

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

Це один з найпростіших методів спекти смачний десерт за максимально короткий час. Злегка кислувате післясмак підкорить серця тих, хто його спробує. Щоб приготувати пиріг з класичним рецептом, потрібно небагато інгредієнтів, які знайдуться на кухні.

Продукти для десерту:

  • два свіжих лимона середнього розміру;
  • столова ложка картопляного крохмалю;
  • половина склянки коричневого цукру (можна звичайний);
  • щіпка кардамону;
  • півтора склянки просіяного борошна;
  • сіль;
  • два курячих яйця;
  • пачка вершкового масла;
  • пакетик розпушувача для тіста.

Для приготування лимонного пирога можна використовувати мерзле масло.

Фрукти вимити від пилу і бруду під проточною водою. Потім занурити кожен з них в окропі. За допомогою дрібної терки зняти жовту шкірку (цедру).

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

Борошно просіяти через сито. До неї додати розпушувач і трохи солі. Туди ж покласти подрібнену цедру.

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

Вершкове масло, якщо воно заморожене, дістати з холодильника і потримати при кімнатній температурі до тих пір, поки воно не стане м’яким. З’єднати масло з цукром і ретельно перемішати.

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

У глибокій мисці збити яйця. Краще робити це з допомогою виделки. Потім додати борошно і все добре перемішати.

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

З отриманої суміші зробити тісто, сформувати невеликий колобок і помістити в холодильник. Тримати в такому стані слід протягом 30 хвилин.

Поки тісто відпочиває, м’якоть лимона розділити на часточки. З кожної частини вийняти всі кісточки. Фрукт помістити в блендер і подрібнити. В отриману суміш покласти крохмаль, цукор і щіпку кардамону.

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

Через 30 хвилин тісто дістати з холодильника. Колобок розділити на дві рівні частини. Одну з них ретельно розкачати і перемістити на заздалегідь змащене деко.

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

Потім викласти на пласт начинку.

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

Вкрити лимонну суміш іншою частиною тіста.

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

Краї ретельно заліплювати. Це необхідно для того, щоб начинка не витікала в процесі приготування. Духовку розігріти до температури 180° С. Як тільки на градуснику здадуться потрібні цифри, деко можна поставити в середину. Випікати пиріг протягом 35 хвилин.

Подавати лимонний пиріг, приготований за цим рецептом, рекомендується злегка теплим.

Простий рецепт лимонного пирога

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

Якщо ви не хочете витрачати багато часу і зусиль, щоб приготувати смачний десерт, тоді цей спосіб стане знахідкою. Лимонний пиріг, випечений за цим рецептом — дуже швидке і смачне блюдо. Такий десерт перетворить навіть самий звичайний день на свято.

Інгредієнти для приготування:

  • три повні склянки пшеничного борошна;
  • 200 г білого цукру;
  • половина склянки соняшникової олії (рафінована);
  • один невеликий лимон;
  • пакетик розпушувача;
  • щіпка ваніліну.

Першим, з чого потрібно почати приготування пісного рецепта лимонного пирога, є розігрів духовки до 200 градусів. Це необхідно для того, щоб десерт встиг добре пропектися і ввібрав в себе всі аромати лимона.

Фрукт потрібно добре вимити і висушити за допомогою паперового рушника. Потім з нього зняти цедру, а саму м’якоть розділити навпіл. Розрізати слід виключно гострим ножем, інакше сік витече на стіл. З кожної часточки видалити зерна і плівочки.

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

Подрібнений фрукт покласти в блендер і перетворити його в пюре. До отриманої суміші додати цукор і масло.

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

У миску до лимонної масі покласти розпушувач. Всі компоненти добре перемішати. Потім покласти до них борошно, заздалегідь просіяне через сито. За допомогою ложки вимішати. Якщо дотримані пропорції, то суміш вийде у вигляді крихти.

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

Щоб замісити з неї тісто, потрібно викласти частину маси на стіл і ретельно обробити руками.

Ємність для випікання рясно змастити рослинним маслом. Приготоване тісто рівномірно розподілити по формі. Зверху посипати його тією частиною, яка залишилася у вигляді крихти. Як тільки все буде зроблено, ємність можна ставити в розігріту духовку. Розрізати пиріг потрібно на частини теплим.

Пиріг з лимона на дріжджовому тісті

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

Тісто, яке приготовлено на дріжджах, завжди користувалося попитом. Свою популярність воно отримало завдяки незвичайній ніжності і м’якості. Для того щоб приготувати рецепт лимонного пирога на дріжджовому тесті, знадобиться певний час, але воно того варто.

Набір інгредієнтів

Щоб спекти десерт, потрібно:

 

  • великий лимон (не млявий);
  • 200 грам білого цукру (для начинки) + 1 десертна ложка в тісто;
  • три столові ложки вершкового масла;
  • половина склянки води;
  • десертна ложка дріжджів;
  • одна чайна ложка крохмалю;
  • дрібна сіль;
  • цукрова пудра для прикраси.

Етапи приготування

Приготування цього рецепту лимонного пирога в домашніх умовах треба починати з опари.

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

Для цього в глибокій мисці змішати дріжджі, цукор і теплу воду. Компоненти добре перемішати до однорідної консистенції. Отриману суміш залишити на 15 хвилин при кімнатній температурі. Цього часу буде досить, щоб дріжджі почали «працювати».

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

Поки готується опара, можна приступити до іншими інгредієнтами. У миску просіяти борошно і додати до неї сіль. Також покласти в суміш вершкове масло. Краще всього, якщо воно буде м’яким. Це дозволить отримати необхідну консистенцію. Всі компоненти ретельно перемішати до однорідної крихти. Рекомендується проробляти подібну роботу металевою ложкою.

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

У ємність з сухими компонентами покласти підготовлену опару. З отриманої суміші зробити тісто. Вимішувати його слід вручну. Зібрати тісто в один великий клубок і перемістити в миску. Ємність накрити рушником або газетою і поставити на 45 хвилин у тепле місце.

Поки тісто сходить можна приступати до приготування начинки. Потрібно добре вимити лимон і опустити його в окріп на кілька секунд.

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

Це потрібно для того, щоб знищити всі бактерії. Потім фрукт дістати з води і розрізати на дві частини.

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

З м’якоті видалити всі кісточки і пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері. В отриману кашку додати цукор і добре перемішати.

Як тільки тісто збільшилося в два рази, можна приступати до збору пирога. Для цього потрібно розділити основний компонент на дві рівні частини. Кожну з них ретельно розкачати качалкою. На змащений лист викласти один пласт. Якщо краї звисають з бортиків, то їх потрібно акуратно підрізати ножем. Зверху посипати крохмалем, на який щедро викласти начинку.

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

Ароматну суміш накрити іншою частиною розкатаного тіста. Краї добре заліпити і поставити в духовку. Дбати десерт буде близько 30 хвилин. По закінченні цього часу деко дістати з шафи, а страву зверху присипати цукровою пудрою.

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

Лимонний пиріг по-швидкому готовий! Приємного чаювання!

Пиріг лимонник на основі пісочного тіста

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

Лимонний пиріг з цього рецепту є дуже ароматним і ніжним. Начинка на основі цього фрукта набуває особливої щільність і навіть трохи желирующая, а завдяки пісочному коржу, блюдо просто тане у роті.

Приготувавши такий пиріг будинку, ви зможете не тільки порадувати свою дитину смакотою, але і здивувати чоловіка. Злегка кислувата начинка не несе ніякого натяку на нудотність. Блюдо виходить ароматним і зі збалансованим смаком. Подібний десерт дуже нагадує вишукану випічку, яку подають в європейських кав’ярнях.

В пісочне тісто не додається молоко або вода.

Набір інгредієнтів

Щоб приготувати десерт потрібно взяти:

  • три лимона;
  • два з половиною склянки борошна (просіяний);
  • пачка маргарину;
  • 400-500 грам цукру;
  • два невеликих курячих яйця;
  • трохи харчової соди;
  • десертна ложка оцту.

Готуємо десерт

Приготування цього рецепту лимонного пирога з пісочного тіста треба починати з подрібнення маргарину. Продукт нарізати на невеликі кубики і покласти в глибоку миску.

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

Якщо в будинку не виявилося маргарину, тоді його можна замінити вершковим маслом.

У миску до молокопродукту покласти 200-250 г цукру. Компоненти добре перемішати.

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

Щоб отримати потрібну консистенцію, потрібно використовувати вилку. Потім додати в миску яйця і борошно.

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

Також для приготування пісочного тіста потрібно з’єднати в чайній ложці соду з оцтом. Це дозволить основного компоненту бути м’яким і розсипчастим. Замість соди можна використовувати інший розпушувач.

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

Всі компоненти ретельно вимісити руками. Робити це потрібно не менше 4 хвилин. Потім тісто розділити на 2 частини, одна з яких повинна бути більше. Менший грудку загорнути в харчову плівку і покласти в морозилку. Решту також накрити поліетиленом і помістити в холодне місце. Тримати його потрібно в холодильнику протягом 60 хвилин.

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

Лимон добре вимити і зрізати кінчики. Плоди нарізати на великі шматки і видалити все насіння. Фрукт присипати цукром і з допомогою блендера перетворити в кашку. Форму для випікання змастити маргарином. З тіста розкачати круглий млинець і розкласти його в ємності. Зверху викласти лимонну масу і ретельно розрівняти за допомогою силіконової лопатки.

Выбираем рецепт и печем пирог лимонник для праздничного стола

У процесі приготування важливо стежити за тим, щоб лимонна маса не доходила до країв форми. Тісто, яке знаходилося в морозилці, дістати і натерти на крупній тертці. Стружкою, посипати пиріг. Випікати десерт потрібно протягом однієї години.

Щоб лимонний пиріг з пісочного тіста зверху не пригорів, через 30 хвилин після перебування його в духовці, ємність рекомендується накрити фольгою.

Нарізати десерт слід остившім. Зверху кожен шматочок можна прикрасити цукровою пудрою.

Даний рецепт лимонного пирога з пісочного тіста – це знахідка для справжньої господині. Розсипчаста основа і ароматна начинка припадуть до смаку кожному члену сім’ї.

Відео-рецепт смачного лимонника

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована